Piekarnia Gminnej Spółdzielni produkuje wyroby piekarnicze i cukiernicze na rynku lokalnym od 37 lat. Podążając za potrzebami naszych klientów produkujemy szeroką gamę pieczywa. Podstawowe pieczywo wypiekane jest na zakwasie w oparciu o tradycyjne receptury. W wyniku dokonanych ocen pieczywa baltonowskiego przez Krajowe Laboratorium w Łodzi Krajowa Rada Spółdzielcza przyznała Spółdzielni Certyfikat Spółdzielczego Znaku Jakości dla tego pieczywa. Do produkcji pozostałego asortymentu, wykorzystywane są mieszanki dostarczane przez sprawdzonych dostawców. Chleb dostarczamy do naszych sklepów detalicznych jak również do zewnętrznych odbiorców na terenie miasta i gminy.
Piekarnia zajmuje się również produkcją wyrobów cukierniczych w szerokim asortymencie. Produkujemy różnego rodzaju drożdżówki, pączki, rogaliki, kruche ciasteczka oraz duży wybór ciast: serniki, skubaniec, makowiec, jabłecznik, babki oraz wyroby okazjonalne jak pierniki i mazurki. Nasze wyroby cukiernicze można skosztować w dwóch naszych kawiarenkach oraz zakupić w sklepie przy Piekarni.
Dobry smak i wygląd naszych wyrobów zawdzięczamy wiedzy i długoletniemu doświadczeniu naszych piekarzy i cukierników.
Rodzaje pieczywa
Pieczywo żytnie:
- chleb żytni
- chleb żytni razowy
- chleb żytni staropolski
- chleb żytni ciemny
Pieczywo pszenne wyborowe:
- bułka wyborowa
- rogal
- kajzerka
- chała
- pałeczka słodka
Pieczywo pszenne zwykłe:
- chleb graham
- bułka grahamka
- chleb cebulowy
- bułka mammamia
- bułka zwykła (różne gramatury)
- bułka kielecka
- bułka chłopska
- bagietki
Pieczywo mieszane:
- chleb bydgoski (różne formy wypieku)
- chleb zwykły
- Krajan
- Gwarek
- Orkiszowy
- Pełnoziarnisty
- Kołodziej
- Dar Zbóż
- Futbol
- Siedem Ziaren
- Dynowski
- ProBody
- Kornel
- Żytnio - Jogurtowy